Chakra

Chakran

Du kan öppna och stänga på många olika sätt. Du kommer så småningom att hitta det sätt som känns bäst för dig. Här får du ett exempel hur du kan göra. När du öppnar så börjar du alltid med rotchakrat och när du stänger så börjar du med kronchakrat.

Hur du öppnar dina chakran

  1. Tänk dig att du vid rotchakrat har en blomma som är röd, den är i knopp. Tänk dig sedan att du öppnar blomman kronblad för kronblad tills den är helt öppen.
  2. Fortsätt sedan upp till Navelchakrat, där du har en orange knopp som du öppnar blad för blad, tills den är helt öppen.
  3. Sedan går du upp till Solarplexus, den gula knoppen, som även den öppnas blad för blad, tills den är helt öppen.
  4. Vidare till hjärtchakrat, den gröna (rosa) knoppen som öppnas på samma sätt tills den är öppen helt och hållet.
  5. Vidare uppåt till halschakrat, den blåa knoppen som vecklas ut på samma sätt.
  6. Pannchakrat och den indigoblå knoppen som du öppnar kronblad för kronblad, tills den står i sin fulla blom.
  7. Sist men inte minst till kronchakrat och den violetta knoppen, som du låter slå ut fullt ut.
  8. Det är viktigt att du alltid öppnar dina chakran från rotchakrat till kronchakrat för att få ett korrekt flöde. Det är inte möjligt att göra en korrekt öppning på något annat sätt, således kan man inte öppna enstaka chakran exempelvis solarplexus eller hjärtchakrat. När du öppnat alla chakran är det viktigt att du även jordar dig!!

Hur du stänger dina chakran

När du stänger din kanal börjar du med kronchakrat och ser den violetta blomman som är helt öppen, tänk dig att du stänger den kronblad för kronblad till den är en blomknopp. Fortsätt sedan med de övriga chakrana på samma sätt. Sist en minste minst kommer du till ditt rotschakra och låt blomman stängas blad för blad men lämna ett blad öppet så du kan vara i flödet i dina energier. Detta behövs för att du skall kunna känna dig lugn.

Du väljer själv vad dina chakran symboliserar. En blomma, en dörr eller kanske en solfjäder som du fäller ut och drar ihop. Känn efter vad som känns bäst för dig. De tre övre energicentrana kallas för triaden och används vid kommunikation med andevärlden. De fyra lägre kallas för Kvantum och ändvänds för det intuitiva arbetet.